Meta

30 heinäkuuta 2023

Itsetehty kaakaoenergiajuoma





Huom: Ohje on mitoitettu aikuisille. Esimerkiksi vitamiinien saantisuositukset ovat murrosikäisille pienemmät lapsista puhumattakaan.


Tuttu vinkkasi mulle energiajuomasta (Mad-Crock kaakao 0,25 l), joka on maitokaakaopohjainen. Kyseisen energiajuoman vaikuttavat aineet ovat kofeiini (32 mg/100 ml), tauriini (400 mg/100 ml), sokeri (11 g/100 ml) ja vitamiinit B3, B6, B7 ja B12. Kävin läpi myös muiden energiajuomien tuoteselosteita.

Energiajuomien piristävä ja vireystilaa nostava vaikutus perustuu siihen, että niissä on ainesosia, jotka nostavat hermoston aktiivisuutta hetkellisesti (pyrkivät estämään nukkumisen), antavat energiapiikin ja tehostavat solujen energiantuotantoa. Silloin tällöin siispä mikä ettei, tavaksi en ottaisi.


Tältä pohjalta kirjoitin itsetehdyn energiajuoman reseptin, joka perustuu maitokaakaoon. Mulla ei ole reseptiin tarvittavia raaka-aineita, joten en ole testannut maistuvuutta ainakaan toistaiseksi; voi olla, että on aivan liian pahaa tämä sotku 😅 Resepti onpi tässä. 

Reseptissäni on oletuksena, että energiajuomaa halutaan mukillisen (2 dl = 200 ml) verran. Tabletit (kofeiini, B-vitamiini) murskataan juomaan. 


Ainekset:

* 2 dl maitoa 

* Sokeria oman maun mukaan. Energiajuomassa on hieman vajaa 2 rkl

* Kaakaojauhetta esim 1 rkl tai oman maun mukaan

* Kofeiinia puolikas tabletti (tai hieman reilu puolikas). Oletus, että tabletin vahvuus on 100 mg.


Sekä:

* Tauriinia 800 mg. Ei päivän aikana enempää tauriinia. 

* B-vitamiinilisä, jossa on ainakin vitamiinit B3, B6, B7 ja B12. Lisän pitää olla tablettimuodossa, jotta sen voi jauhaa; kapseli ei kelpaa. Esim Beko strong orion on hyvä. Ei pidä käyttää enempää kuin yksi tabletti päivässä. Jos juo päivän aikana lisää, niin ei enempää Beko strongia sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aiheideoita otan vastaan :) Kritiikkiäkin saa antaa, mutta pyydän, että ei mitään erityisen ilkeää. Nimittäin minäkin olen vain ihmi... kimalainen, joka luulee itseään ihmiseksi.