Meta

11 toukokuuta 2024

Raskauspahoinvoinnin helpottamiseen koottuja vinkkejä

 

Sitä, mistä raskauspahoinvointi johtuu, ei tiedetä. Arvio on, että se on elimistön keino suojella sikiötä haitallisilta aineilta ja vaaroilta; asioilta, jotka vaarantavat sikiön kehityksen. 

HUOM! Pieni osa raskaana olevista kärsii voimakkaasta raskaudenaikaisesta pahoinvoinnista (hypermereesi), joka vaatii sairaalahoitoa (suonensisäinen nesteytys, lääkitys). Hypermereesi tarkoittaa tavallista raskauspahoinvointia runsaampaa pahoinvointia ja/tai oksentelua, joka estää riittävän ruuan ja nesteiden saannin. 

Muutoin raskauspahoinvoinnin hoitoon vinkkejä (sopivat vinkeiksi myös silloin, jos kärsii hypermereesistä): 

* Raskauspahoinvointiin tarkoitetut lääkkeet Xonvea ja Bonjesta. Sisältävät B6-vitamiinia ja antihistamiinia. Reseptilääkkeitä. Vähentävät oksentelua tehokkaasti, mutteivat vähennä etovaa oloa

* Pienet ateriat ja välipalat -> tasainen verensokeri -> helpottaa pahoinvointia 

* Se, että syö säännöllisesti eikä päästä vatsaa aivan tyhjäksi

* Aamulla ennen sängystä nousemista pienten välipalojen syöminen, jotta vatsassa on täytettä ennen ylös nousua - esimerkiksi suolakeksejä yöpöydälle sängyn viereen 

* Juoda paljon sellaista nestettä, jonka elimistö sietää

* Riittävä lepo 

* Ideoita mitä syödä: 

- Näkkileipä

- Avokado
- Marjat, hedelmät, juurekset
- Smoothiet

- Vähärasvaiset lihat (esim kalkkunaleike, kana, vasikka, hirvenliha)
- Vähärasvaiset kalat (esim tonnikala, seiti, ahven, kuha)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aiheideoita otan vastaan :) Kritiikkiäkin saa antaa, mutta pyydän, että ei mitään erityisen ilkeää. Nimittäin minäkin olen vain ihmi... kimalainen, joka luulee itseään ihmiseksi.